2021-04-15 15:49:47• hírek • Szatmár.ro

Megvan a finanszírozás: már ebben az évben megkezdődhet a tanuszoda építése

Szatmárnémeti Helyi Tanácsa még a március 25-i soros ülésén hagyta jóvá azt a határozattervezetet, mely által területet biztosítanak a fejlesztési minisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Beruházási Társaságnak a Lalelei sugárútra tervezett tanuszoda megépítéséhez.

„Mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legtöbb sportolási lehetőséget megadjuk a szatmáriaknak, ezért arra törekszünk, hogy minél több sportlétesítményt építsünk. Ez a tanuszoda nemcsak a versenyszerűen úszóknak biztosít majd lehetőséget, hanem a város diákjainak és amatőr sportolóinak is. Amint elkészül, megtesszük a szükséges lépéseket, hogy a Sportlíceumban úszó-osztály is induljon majd, és a bevegyék ezt a sportágat a testnevelés órák programjába is. Ugyanakkor az uszoda nyitva lesz minden, a vizes sportot kedvelő szatmári számára is” – nyilatkozta akkor Kereskényi Gábor polgármester.


Csütörtökön újabb fontos hír érkezett a tanuszoda kapcsán. Cseke Attila fejlesztési miniszter arról értesítette a városvezetőt, hogy még a nap folyamán kiadja a rendeletet, mely biztosítja a létesítmény megvalósításához szükséges állami finanszírozást. Ennek köszönhetően van esély arra, hogy akár már az idei évben elkezdődjenek az építkezési munkálatok, ha pedig minden a tervek szerint alakul, 2022-ben már használatba is lehetne venni a sportlétesítményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: